Stor efterfrågan på professionella drönare och utrustning för remote production

Scandinavian Photo är Nordens ledande aktör inom foto, video och ljud. De har haft en stor efterfrågan på produkter för livesändningar och digitala möten under pandemin och behovet håller i sig. Vi pratade trender inom bild med Emelie Olsson på Scandinavian Photo.

Livesändningar fortsätter att vara aktuellt inom bild. Men det är inte bara enkla digitala möten som företagen vill ha, allt fler företag bygger egna studios. Emelie Olsson är marknadschef på Scandinavian Photo och hon har under de senaste åren sett allt fler företag skapa egna studios för att kunna producera foto, video och podcasts. Emelie menar att många kunder vill kunna producera på distans och samarbeta med kollegor över hela världen.

Vi ser en ökad trend av att producera TV-sändningar på distans, så kallad remote production. Det innebär att kamerautrustningen finns på den plats där inspelningen ska ske, i exempelvis en studio eller på en sportarena, medan bland annat bildmixning, grafik och repriser görs i ett kontrollrum på en annan plats. Denna typ av produktion möjliggörs av snabba nätverkslösningar där människor i realtid kan jobba i samma produktion, från olika geografiska platser.

Emelie och hennes kollegor ser även att behovet av digitala möten håller i sig, även om de sett en liten minskning de senaste månaderna. Emelie tror att digitala möten kommer att öka igen eftersom många företag har upptäckt de stora fördelarna med att ha anställda som inte är fysiskt knutna till en plats.

Efterfrågan på professionella drönare ökar
På foto- och filmsidan används drönarna sen många år tillbaka för att fånga vackra landskapsvyer och skapa effektfulla bilder ovanifrån. Efterfrågan på professionella drönare ökar och kunderna letar efter mer avancerade drönare för både foto, film och inspektion. De senaste åren har även efterfrågan på undervattensdrönare ökat markant. Drönarna används inte bara för film och foto, utan även för leveranser av paket och post. Drönarleveranser har funnits i USA i några år och under hösten genomfördes en lyckad testning även i Irland.

–Vi kommer att kunna se att den nya tekniken användas inom flera olika områden, som exempelvis last mile-leveranser av dagligvaror via drönare som redan har rullats ut på den Irländska marknaden.

Scandinavian Photo ser fram emot att visa upp de senaste trenderna inom foto, film och ljud på plats på LLB Expo i höst.

LLB Expo är en viktig branschmässa och ett bra tillfälle att träffa såväl nya som befintliga kunder. Vi kommer att visa de senaste kameranyheterna från bland annat Sony, Canon och Blackmagic Design, och vi kommer främst att fokusera på utrustning för videoproduktion och livesändningar.

 

Scandinavian photo