erika

Designen av priset till Bullen Awards och LLB Awards är skapad av Erika Lagerbielke

Erika Lagerbielke är en av Sveriges mest välkända formgivare vars design är internationellt uppmärksammad och uppskattad. Hon är verksam med produktdesign inom alla materialområden, men särskilt känd för sitt samarbete med Orrefors. Hennes mest kända produkter är serviserna Intermezzo med den blå droppen, minimalistiska Merlot, vinupplevelseglaset Difference samt serierna More och Beer - glas för alla dagar. 

Erika Lagerbielke har designat ett stort antal prisskulpturer för olika sammanhang. Förutom priserna Bullen Awards och LLB Awards märks priset för golfturnering Volvo China Open, miljöpriset Volvo Environment Award, Female Economist Award och Styrelseakademiens pris till bästa styrelseordförande, Guldklubban.

https://www.erikalagerbielke.se

Erika Lagerbielke berättar om designen av Bullen Awards:

– Bullens innovativa arbete med ljusdesign inspirerade till skulpturen som fångar själva idén om scenljus i en stilren design med en oväntad effekt. Skulpturen är utformad som en stiliserad strålkastare, en klassisk par 2-kanna, en cylinder med rund botten. Färgskiftningarna är en metafor för scenljuset. Kulörerna är Bullens favoritfärger. De små luftbubblorna fångar ljuset i sockeln, de lyser som små stjärnor. Stjärnorna står för minnet av Bullen.

 

prispokal