Bullen Awards

En utmärkelse som delas ut till framstående personer verksamma inom underhållningsteknik

Bullen Awards

bullen-awards


Bullen Awards är en utmärkelse som delas ut till framstående personer verksamma inom underhållningsteknik. Syftet med priset är att lyfta fram kunnandet och engagemanget hos alla dem som arbetar bakom scenen och skapar dess magi. Utmärkelsen är instiftad till minne av Pontus “Bullen” Lagerbielke (1964-2015) och vill hedra Bullens gärning som framstående och ständigt nyfiken.  Priset delas ut i samarbete med branschorganisationen LLB.
 
Vinnare av årets Bullen Awards

Bullen Life Time Achivement Award och Bullen Visionary Göran ”Bokis” Boklund på Intersonic tilldelas priset Bullen Life Time Achivement Award och Fredrik Stormby som är Light & Set Designer och Co. Founder till Green Wall Design erhöll priset Bullen Visionary.

montage

Priset delas ut i två kategorier

Bullen Lifetime Achievement Award

Bullen Lifetime Achievement Award tilldelas den som genom sin orubbliga tro på sitt arbete har varit en bidragande orsak till utvecklingen av den svenska teknikbranschen. Priset ges till en person som har haft tillit till nya talanger och som generöst har stöttat dem med sin kunskap och sitt nätverk och på så vis bidragit till att säkra tillväxten inom teknikbranschen i Sverige. Ett pris till den vars visioner har blivit standard för dem som jobbar med lampor, högtalare och kablar.

Bullen Visionary Award

Bullen Visionary Awards tilldelas en person som står för det unga, nya, vågade och oväntade. Priset ges till någon som är modig nog att göra det oprövade, som är nyfiken och hungrig och vars passion genomlyser designen i varje del av framträdandet. Ett pris för den som vågar ta nya vägar och som är envis nog att driva igenom dem hela vägen.

Om Bullen

Utmärkelsen är instiftad till minne av Pontus "Bullen" Lagerbielke (1964-2015) och vill hedra Bullens gärning som framstående och ständigt nyfiken ljusdesigner.


Läs mer

Bullen Awards tidigare vinnare

Läs mer om tidigare vinnare av Bullen Awards och juryns motivering.


Läs mer

Erika Lagerbielke

Designen av priset till Bullen Awards och LLB Awards är skapad av Erika Lagerbielke


Läs mer