Bullen Awards

En utmärkelse som delas ut till framstående personer verksamma inom underhållningsteknik

Bullen Awards

bullen-awards


Bullen Awards är en utmärkelse som delas ut till framstående personer verksamma inom underhållningsteknik. Syftet med priset är att lyfta fram kunnandet och engagemanget hos alla dem som arbetar bakom scenen och skapar dess magi. Utmärkelsen är instiftad till minne av Pontus “Bullen” Lagerbielke (1964-2015) och vill hedra Bullens gärning som framstående och ständigt nyfiken.


Utmärkelsen är instiftad till minne av Pontus “Bullen” Lagerbielke (1964-2015) och vill hedra Bullens gärning som framstående och ständigt nyfiken ljusdesigner. Förutom att vara skicklig och innovativ i sitt yrke var Bullen en god mentor som lyfte fram yngre kollegor.

Utmärkelsen delas ut i samarbete med branschorganisationen LLB.

Nomineringen till Bullen Awards 2022 är öppen till 31 augusti och prisceremonin kommer att hållas under LLB Expo 5 oktober.
Nominera gärna dina kandidater i kategorierna:  
Bullen Lifetime Achivment Award - någon som har haft stor inverkan på att föra vår bransch framåt, vilket gör den till vad den är idag.
Bullen Visionary Award - en ung och talangfull person, modig nog att gå sin egen väg. Någon begåvad, nyfiken och passionerad.


Vi vill gärna få in dina förslag för att hitta årets enastående kreativa och tekniska prestationer inom underhållningsbranschen, till exempel inom ljusdesign och ljudteknik. Skicka ett e-postmeddelande till info@bullenawards. com med namnet på din nominerade, en kort motivering och gärna ett e-postmeddelande till den nominerade.

 

montage

Priset delas ut i två kategorier

Bullen Lifetime Achievement Award

Bullen Lifetime Achievement Award tilldelas den som genom sin orubbliga tro på sitt arbete har varit en bidragande orsak till utvecklingen av den svenska teknikbranschen. Priset ges till en person som har haft tillit till nya talanger och som generöst har stöttat dem med sin kunskap och sitt nätverk och på så vis bidragit till att säkra tillväxten inom teknikbranschen i Sverige. Ett pris till den vars visioner har blivit standard för dem som jobbar med lampor, högtalare och kablar.

Bullen Visionary Award

Bullen Visionary Awards tilldelas en person som står för det unga, nya, vågade och oväntade. Priset ges till någon som är modig nog att göra det oprövade, som är nyfiken och hungrig och vars passion genomlyser designen i varje del av framträdandet. Ett pris för den som vågar ta nya vägar och som är envis nog att driva igenom dem hela vägen.

Vill du nominera någon?

Nu är det dags att nominera till Bullen Awards 2022! Nomineringen stänger 31 augusti. Nominera gärna dina kandidater i kategorierna ”Bullen Lifetime Aschivment Award och Bullen Visionary Award". Maila info@bullebawards.com med dina nominerade.Om Bullen

Utmärkelsen är instiftad till minne av Pontus "Bullen" Lagerbielke (1964-2015) och vill hedra Bullens gärning som framstående och ständigt nyfiken ljusdesigner.


Läs mer

Bullen Awards tidigare vinnare

Läs mer om tidigare vinnare av Bullen Awards och juryns motivering.


Läs mer

Erika Lagerbielke

Designen av priset till Bullen Awards och LLB Awards är skapad av Erika Lagerbielke


Läs mer