llb awards

LLB Awards

Priset LLB Awards är skapat för att lyfta fram framstående personer och företag som gjort något alldeles extra för vår bransch och som är en del i utvecklingen framåt och därmed skapar en bättre bransch för oss alla. Med priset vill vi hylla och uppmärksamma deras jobb och visa uppskattning för deras drivkrafter för branschens utveckling.

LLB Awards delas ut av branschorganisationen LLB och består av två utmärkelser - LLB Eldsjäl och Visionär. 


Vinnare av LLB Awards 2022

LLB Award Eldsjäl - Fredrik Jönsson och Ola Melzig

Fredrik Jonsson och Ola Melzig
Foto: Fredrik Jönsson och Ola Melzig

När man skall vinna LLB Awards ELDSJÄL handlar det om att man skall våga göra saker och att vara osjälvisk och tänka på branschen och inte sig själv. Årets vinnare har sedan 2016 visat och lyft fram att uppskattning i vår bransch är viktigt för både yngre förmågor och äldre stjärnor med lång och trogen tjänst. Vinnare 2022 är inte bara en person utan två personer, som får ha delad vårdnad av LLB Award priset. Vinnare är grundarna av BULLEN AWARDS, som skapades för till minnet ”Pontus ”BULLEN” Lagerbielke” en förebild inom branschen med stor kunskap och värme, Fredrik Jönsson och Ola Melzig.

LLB Award Visionär - Special-Elektronik med Åke Larsson
Åke Larsson
Foto: Åke Larsson

Som vinnare av LLB Award Visionär är det viktigt att våga att sticka ut i mängden och våga visa vägen för nya visioner och möjliga framgångar i branschen. Från LLB sida så vill vi gärna att företag skall vara förebild, tro på sin idé och i sin tur växa som bolag och skapa nya möjligheter i branschen. Vi är i en bransch med stora brister på personal efter pandemin, det är både kompetensbrist och personalbrist. Årets vinnare av LLB Awards Visionär är ett företag som aktivt jobbat för att tillföra både mer personal och kompetens till både sig själva och branschen i allmänhet. Vinnare av 2022 års LLB Award Visionär är ett företag som grundat ett traineeprogram med lokala skolor i Karlstad. En utbildning som erbjuder unga människor en fot in a branschen med nästan ett garanterat jobb. Genom att investera i framtiden, så har företaget inte bara skapat bättre möjligheter för sig själva utan även för branschen i stort. Vinnaren är Special-Elektronik med Åke Larsson. Företaget är den ledande systemdistributör av AV-teknik, belysning, säkerhet, kabel-TV och fiberteknik. Läs mer här. 


LB Awards delas ut av branschorganisationen LLB och består av två utmärkelser: 

LLB Award - Eldsjäl 
Priset går till en person som varit med att skapa, tillverka, utveckla eller driva något som skapar ett mervärde för vår bransch.

Priset ska gå till en person som vågar något som inte alla andra gör. Någon som sticker ut i mängden och gör det där ”lilla extra”. Vi vill att priset ska gå till någon som antingen inom sin profession har inspirerat och utvecklat branschen, eller som varit en del i att lära upp nästa generation i branschen, som är en förebild och mentor. Priset ska gå till någon som brinner för att skapa inspiration för andra och/eller utveckla vår bransch. Kort och gott, en eldsjäl.

LLB Award - Visionär 

Är ett pris som tilldelas ett företag i vår bransch. Företaget skall på något sätt sticka ut i mängden för att våga visa vägen till nya visioner och framgångar. Företaget som tilldelas detta pris skall vara ett praktexempel på att man vågar göra något, tro på sin idé och i sin tur växa som bolag. 

Vi vill lyfta fram ett företag som sticker ut i mängden, och som inspirerar andra. Som har en framtidstro och där vi gärna ser att man också jobbar för hållbarhet inom miljö och ekonomi för att långsiktigt skapa framgångsrika företag i vår bransch. Mottagaren av priset vill vi ska vara ett företag som har en förmåga att se framtidens möjligheter och inspirera andra, en visionär.

LLb-awards

Vinnare av LLB Awards 2020-2021

Erika Lagerbielke

Designen av priset till LLB Awards och Bullen Awards är skapad av Erika Lagerbielke


Läs mer »

Tidigare vinnare

Tidigare vinnare - Läs mer om vinnarna av LLB Awards 2015.

Läs mer »