Pressmeddelande

Årets pristagare i Bullen Awards, LLB Awards, Innovation Awards och Årets monter presenterades på LLB Expo

Bullen Life Time Achivement Award och Bullen Visionary Göran ”Bokis” Boklund på Intersonic tilldelas priset Bullen Life Time Achivement Award och Fredrik Stormby som är Light & Set Designer och Co. Founder till Green Wall Design erhöll priset Bullen Visionary.

Årets LLB Award – Eldsjäl till Fredrik Jönsson och Ola Melzig
När man skall vinna LLB Awards ELDSJÄL handlar det om att man skall våga göra saker och att vara osjälvisk och tänka på branschen och inte sig själv. Årets vinnare har sedan 2016 visat och lyft fram att uppskattning i vår bransch är viktigt för både yngre förmågor och äldre stjärnor med lång och trogen tjänst. Vinnare 2022 är inte bara en person utan två personer, som får ha delad vårdnad av LLB Award priset. Vinnare är grundarna av BULLEN AWARDS, som skapades för till minnet ”Pontus ”BULLEN” Lagerbielke” en förebild inom branschen med stor kunskap och värme, Fredrik Jönsson och Ola Melzig.

För mer information om vinnarna Fredrik Jönsson här och Ola Melzig här.

Årets LLB Award – Visionär till Special-Elektronik

Åke Larsson
Som vinnare av LLB Award Visionär är det viktigt att våga att sticka ut i mängden och våga visa vägen för nya visioner och möjliga framgångar i branschen. Från LLB sida så vill vi gärna att företag skall vara förebild, tro på sin idé och i sin tur växa som bolag och skapa nya möjligheter i branschen. Vi är i en bransch med stora brister på personal efter pandemin, det är både kompetensbrist och personalbrist. Årets vinnare av LLB Awards Visionär är ett företag som aktivt jobbat för att tillföra både mer personal och kompetens till både sig själva och branschen i allmänhet. Vinnare av 2022 års LLB Award Visionär är ett företag som grundat ett traineeprogram med lokala skolor i Karlstad. En utbildning som erbjuder unga människor en fot in a branschen med nästan ett garanterat jobb. Genom att investera i framtiden, så har företaget inte bara skapat bättre möjligheter för sig själva utan även för branschen i stort. Vinnaren är Special-Elektronik med Åke Larsson. Företaget är den ledande systemdistributör av AV-teknik, belysning, säkerhet, kabel-TV och fiberteknik. Läs mer här. 

Årets Innovation Award Ljud och Ljus
På årets mässa av LLB Expo så har branschföreningen LLB valt att dela ut två Innovation Award för att lyfta fram nya produkter inom branschen. Produkter som kanske löser ett problem eller på ett annat sätt driver utvecklingen framåt.

Vinnare Innovation Award Ljud är Scape Merging Senses

Peter Beckman
Kscape Merging Senses med Peter Beckman har löst en utmaning med att kombinera ljud och ljus på ett innovativt sätt. Som både ökar välbefinnande för medarbetare och besökare. Årets vinnare är en produkt som med en mängd olika monteringsmöjligheter för utmanande offentliga miljöer. Det gör det till en otroligt flexibel produkt som går att integrera i allt från kontor till restauranger och hotell. Designen har lyckats kombinera ett attraktivt utseende med ett kostnadsbesparande koncept genom att integrera ljud och ljus i samma enhet. Läs mer här

Vinnare Innovation Award Ljus är ClayPaky Xtylos Aqua

martin-soderberg
Årets vinnare är en produkt som driver innovation till nya nivåer inom scen och event-belysning. Historien är tydlig, först kom halogenlampor i armaturer som Par36 och Par 64. Sedan kom metallhalogen som HMI och MSR i rörligt ljus, efter detta så börja LED armaturer komma in på marknaden och nu är den senaste tekniken med en laserljuskälla med ”ADDITIV RGB” vilket skapar ett enorma fördelar i färgat ljus. Lasertekniken är i sin linda men CLAYPAKY har visat att man är med och driver innovativ utveckling framåt till nya nivåer. Med den nya tekniken så behövs inte tillstånd då det är andra certifieringsklasser. Produkten är patenterad och världsunik med sin ADDITIV RGB. Utöver detta så har CLAYPAKY skapat en produkt som är vatten och dammtät vilket gör används inomhus och utomhus utan vikten ökar markant. Produkten kan likväl används på FRIENDS Arena eller stora festivaler utomhus vilket skapar bra hållbarhet och ROI. Vinnaren är ClayPaky Xtylos Aqua med Martin Söderberg. Läs mer här

Vinnare i kategorin "Bästa monter stor"

Olle Magnusson och Erik LindvalL
Med motiveringen "Ingen missar att den här utställaren vill jobba med just dig. Behagligt och lugnande färgval och en inbjudande inredning drar uppmärksamheten till sig. Monterbyggnationen utnyttjar dessutom den höga takhöjden på ett sätt som ger ökad impact". Priset för bästa monter i kategori ”stor” går till Stage & Event Light med Olle Magnusson och Erik Lindvall

Vinnare i kategorin "Bästa monter liten"

Elisabeth Nylander och Carolina Durango
Med motiveringen "Omtänksamt och välkomnande. Här vill vi vara en stund! Så beskrivs en monter som effektivt visar upp hela garderoben utan att låta den begränsade ytan få kompromissa med möjligheter till goda möten". Priset för bästa monter i kategori ”liten” går till Worker Supply med Elisabeth Nylander och Caroline Durango.